RestaurantChic | Home-pensiune
14869
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14869,cookies-not-set,qode-restaurant-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Pensiune Sacelu Lucica
Pensiunea Lucica Săcelu

Pensiunea este situată pe malul râului Blahnita în Stațiunea Săcelu din județul Gorj, aspectul câmpenesc al acesteia încadrându-se perfect în peisajul aerisit al zonei. Aici puteți gusta din bunătățile specifice zonei, cum ar fi pâinea coaptă în țăst și vestita țuică de Săcelu. În apropiere se găsește o păstrăvărie, astfel încât oricând puteți beneficia de un păstrăv proaspăt la grătar.

Pensiunea dispune de 28 locuri de cazare, parcare, grătar, mic dejun și mâncare în funcție de preferințele fiecăruia.

Pensiune Tg Carbunesti
Pensiunea Casa de Piatră Tg. Cărbunești

Pensiunea Casa de Piatră Cărbunești este localizată în aproprierea Primăriei Tg Cărbunești, într-o zonă liniștită și numai bună pentru a vă oferi relaxarea necesară. Aceasta se încadrează perfect în imaginea rustică a zonei, pe care o veți putea explora, și printre altele, puteți de asemenea să încercați din bunătățile zonei în restaurantul nostru tradițional românesc Chic.

Pensiunea dispune de 8 locuri de cazare.

Pensiunile Chic va invită să vizitați două zone câmpenești din România, Stațiunea Săcelu și localitatea Tg Cărbunești, localizate în județul Gorj

pensiune carbunesti

Târgu Cărbunești

În Târgu Cărbunești veți avea posibilitatea să vizitați un mic colțișor din istoria României, orașul fiind un important centru cultural, aici având posibilitatea de a vizita, printre altele, Muzeul Tudor Arghezi. În cadrul acestui muzeu vizitatorii au prilejul de a cunoaște mai bine ceea ce l-a reprezentat pe poetul Tudor Arghezi.

 

Orașul Târgu Cărbunești vă oferă posibilitatea să vizitați și frumoasa biserică Sfinții Voievozi Mihail și Gavril, o altă piesă importantă din cadrul culturii orașului. Decorul zonei Târgu Cărbunești este completat de râul Gilort care curge la câțiva pași de acesta. Susurul acestui râu îl puteți auzi din pragul casei, oferindu-vă o relaxare profundă.

Stațiunea Săcelu

Stațiunea Săcelu este o stațiune cu tradiție din zona Olteniei având specific balneoclimateric. Aceasta este situată într-un cadru pitoresc pe Valea Crasnei, la o altitudine de ~340 metri, într-o mică depresiune, la poalele Munților Parâng, cu multe dealuri domoale și foarte bine împădurite.

 

În cadrul Stațiunii Săcelu aveți posibilitatea de a vizita muzee și case memoriale, satele care arată arhitectura zonei, Glodeni, Albeni și Bălcești, bisericile din Scoarță, Balanesti, Glodeni, Albeni, Prigoria, Bumbești-Pitic, Bengesti și Ciocadia. De asemenea puteți vizita ansambluri cu arhitectură rurală la Alimpesti, Săcelu, Bengesti și meșteșuguri tradiționale în Albeni, Bălcești și Alimpesti.

 

Din cadrul obiectivelor naturale, în zona Săcelu puteți vedea martori de eroziune ai reliefului precum: Piatra Buhă, Piatra Biserica Dracilor și abrupturi pe conglomerate.

 

În zona Stațiunii Săcelu s-au găsit mai multe monumente dedicate zeului Esculap (Asclepios) și zeiței Hygeea, zei romani ai sănătății, această zona fiind cunoscută înca de pe vremea romanilor pentru băile termale construite de aceștia. Vestigiile acestor băi se pot vedea și astăzi.

pensiunea_lucica_gorj_sacelu

Recenzii

Pensiunea Lucica

Pensiuni Tg Carbunesti Sacelu