RestaurantChic | Săcelu, bălăceală în nămol, izvoare sulfuroase și Pensiunea Lucica
Rezervă un loc de cazarea acum și profită din plin de efectele miraculoase ale bazinelor cu apă minerală și a nămolului din Săcelu!
Săcelu
16296
post-template-default,single,single-post,postid-16296,single-format-standard,cookies-not-set,qode-restaurant-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
pensiunea_lucica_gorj_sacelu

Săcelu, bălăceală în nămol, izvoare sulfuroase și Pensiunea Lucica

 

În fiecare an miraculoasele ape din Săcelu atrag mii de turiști! Deși nu este promovată pe cât merită, zona Săcelu reprezintă o oază de relaxare și sănătate pentru cei din Oltenia și nu numai.

Ca puncte de reper, Comuna Săcelu se află în judeţul Gorj, 34 Km de oraşul Târgu-Jiu, 80 km de Râmnicu Vâlcea și 18 km de Târgu Cârbunești. Iar pe malul râului Blahnița aproape de centrul stațiunii Băile Săcelu, se află pensiunea Lucica pregătită cu camere curate pentru oaspeții care sunt interesați de puterile vindecătoare ale apelor din zonă!

Ce s-ar alege de sejurul tău fără confortul unui loc de cazare? Pentru cei care vor să îşi petreacă timpul liber într-o oază de sănătate, și caută un loc unde se pot odihni avem pregătite 28 locuri de cazare, oameni ospitalieri, pâine coaptă în țăst și țuică de Săcelu!

Legenda spune că la Săcelu vii in baston și fugi într-un picior!

Nu este chiar o legendă, efectele miraculoase ale tratamentului cu nămol, recomandat în afecţiunile reumatice din stațiunea gorjeană Săcelu sunt cunoscute încă de pe vremea dacilor şi a romanilor.

Valoare terapeutică este dată de bazinele cu ape minerale, nămolul terapeutic și izvoarele cu o concentrație mare de sulf și alte substanțe tămaduitoare! Astfel că bolnavii care s-au vindecat de afecţiunile reumatice au numit bazinele “ Izvorul tămăduirii”.

Băile cu apă minerală, aerul curat, băile galvanice și împachetările cu nămol sunt recomandate în general pentru afecţiunile reumatice, inflamatorii, degenerative, articulare. Apele din Săcelu au efecte benefice și asupra unor afecțiunii neurologice (pareze uşoare, paralizii), afecțiuni ginecologice, afecţiuni ale aparatului respirator. Iar izvorul Săcelata este recomandat în special pentru afecțiunile digestive, hepato-biliare și renale.

Săcelu este o zonă liniștită, bogată în ape minerale dar farmecul zonei nu constă doar în asta. În zonă se pot găsii și monumente ale naturii precum Piatra Buha, Piatra Biserica Dracilor, Izvorul mineral Săcelu. Dacă sunteți pasionați de istorie, așezările romane Hăiești și Săcelu, Muzeul etnografic și istoric, casa Moanga-Pleșoianu, locul unde a fost elaborată celebra „Proclamaţie” a lui Tudor Vladimirescu sunt obiective pe care nu ar trebui să le ratați.

De ce Pensiunea Lucica din Săcelu este o alegere inspirată pentru o vacanță relaxantă!

Avem și alte suprize de care te poți bucura dacă alegi Pensiunea Lucica ca loc unde să rămâi peste noapte. De la bunătățile din bucătăria specifică zonei, până la terasa de pe malul Blahniței unde poți sta liniștit să admiri priveliștea. Ce-ai zice de un păstrăv la grătar între împachetările cu nămol și băile minerale? Dar o să vă lăsăm pe voi să descoperiți mai multe, din ce are zona Săcelu de oferit, de îndată ce ne treceți pragul.

Și nici nu o să scoți o avere din buzunar!